Un barbat si-a dat foc in fata primariei din Zalau, unde venise impreuna cu sotia, pentru ca nu a primit o alta locuinta sociala.

Barbatul, tata a trei copii, solicitase o alta locuinta sociala, nemultumit fiind de cea in care sta in prezent si, pentru ca nu i s-a acordat, a decis sa recurga la gestul extrem. Joi, el a venit cu sotia in fata primariei din Zalau, si-a turnat pe haine lichid inflamabil si si-a dat foc.

Mai multi angajati au intervenit si au stins flacarile, iau barbatul a fost transportat la spital. El a suferit arsuri de gradele I, II, III si IV in zona fetei, pe abdomen si torace, bratul drept, si arsuri ale cailor respiratorii superioare.

Eu stiu ca familia acestui cetatean locuieste in acest bloc si ar fi solicitat sa ii fie repartizata o alta locuinta. Exista niste criterii ce trebuie respectate atunci cand se fac aceste repartitii, sunt foarte multe solicitari, inclusiv din partea celor care nu au o locuinta. Vom analiza situatia si vom vedea ce s-a intamplat”, a declarat primarul Ionel Ciunt, potrivit site-ului magazinsalajean.ro.

Administratorul blocurilor sociale explica de ce a solicitat barbatul alta locuinta.

Cei doi soti impreuna cu cei trei copii locuiesc intr-o camera de la etajul 2 al blocului C3, au wc-ul la comun, si-au improvizat o bucatarie in acea camera, deci au o situatie destul de grea, dar nu s-a pus problema unui acoperis deasupra capului ci, la mijloc este conflictul pe care cetateanul il are cu vecinii care beau si fac scandal mereu pe etaj.

Problema nu o reprezinta aceasta familie, ci faptul ca vecinii le fac zile amare, urineaza pe hainele lor intinse la uscat sau isi fac nevoile in dreptul usii, ii injura, se creaza zilnic situatii de conflict pe fondul consumului de alcool al vecinilor. Din cate stiu, Varga a facut o solicitare la primarie pentru a primi un alt spatiu, intr-un alt imobil, asa cum si alte familii cu un copil sau doi au facut si au obtinut in cele din urma. El a dorit sa atraga atentia autoritatilor si sa protesteze pentru faptul ca lui nu i s-a solutionat aceasta cerere. Familia nu are restante, el lucreaza la Citadin, sunt oameni cu nevoi, insa niciodata nu au creat probleme in bloc”, a precizat administratorul blocului, Floare Ilie, pentru sursa citata.

Citeste si:
O elevă din Zalău a memorat 199 de zecimale ale constantei Pi
O elevă din Zalău a câștigat...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.