Doua bilete redactate de Albert Einstein, in care explica teoria pentru o viata fericita, au fost vandute de o casa de licitatie pentru pretul de 1.5 milioane de dolari. 

In 1922, cand se afla la un turneu de conferinte in Japonia, Albert Einstein a primit un mesaj, prin intermediul unui curier japonez. In loc de bacsis, acesta i-a oferit doua bilete cu mesaje scrise de mana.

"Poate ca, daca ai noroc, aceste notite vor deveni mai valoroase decat bacsisul in sine”, i-ar fi spus Einstein mesagerului, potrivit vanzatorului, apropiat al curierului, care a dorit sa ramana anonim, informeaza Stirileprotv.ro.

Pe unul dintre bilete, era un mesaj care spunea: "O viata simpla si linistita aduce mai multa bucurie decat cautarea succesului intr-o neliniste constanta". Acest prim bilet a fost vandut pentru suma de 1,56 milioane de dolari.

Pe celalalt, adjudecat in schimbul sumei de 240.000 de dolari, Einstein a scris: "Unde exista dorinta, exista un drum".

Roni Grosz, cercetatorul care se ocupa de cea mai mare colecti Einstein, cea de la Universitatea Ebraica din Ierusalim a afirmat ca nu se stie daca aceste mesaje erau cugetari ale lui Einstein fata de propria celebritate si ca, desi le lipseste valoarea stiintifica, cele doua bilete pot dezvalui ganduri intime ale fizicianului.

"Ceea ce facem aici este sa pictam un portret al lui Einstein - barbatul, omul de stiinta, efectul lui asupra lumii - prin scrierile sale. Acestea reprezinta piese ale mozaicului”, a mai declarat Grosz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.