Eruptia unui vulcan din insula Tinakula a provocat ploi de cenusa. Locuitorii din sud-estul insulelor Solomon din Pacific au fost sfatuiti sa nu iasa din casa. 

Autoritatile locale au explicat ca nu pot evalua situatia vulcanului deoarece se confrunta cu o lipsa de echipamente stiintifice. Vulcanul se afla la cateva sute de kilometri distanta de arhipelagul Vanuatu. Acolo, in urma cu o luna, au fost evacuate 11.000 de persoane ca urmare a eruptiei vulcanului.

Reprezentantii oficiali au declarat ca nu se stie cat va dura eruptia vulcanului de pe insula Tinakula, o insula nelocuita, care se afla in apropiere de Santa Cruz, un ahipelag de mici dimensiuni in care locuiesc 10.600 de persoane.

Ploaia de cenusa care se abate asupra localitatilor invecinate si impactul asupra transportului aerian reprezinta principala ingrijorare, a declarat Loti Ytes, directorul Centrului de gestionare a catastrofelor, postului Solomon Islands Broadcasting Corporation (SIBC), potrivit Agerpres.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.