Mii de oameni s-au adunat in fata sediului Parlamentului din Kiev pentru a cere demisia presedintelui Petro Porosenko. Opozitia il priveste pe acesta drept o piedica in calea reformarii tarii si a luptei impotriva coruptiei. 

Oamenii prezenti in Piata au inceput sa amplaseze corturi si spun ca nu vor pleca de acolo pana nu le vor fi indeplinite dorintele.

Alaturi de manifestanti a venit si fostul presedinte georgian, Mihail Sakaasvili, devenit, inca de anul trecut, cel mai puternic adversar al lui Petro Porosenko. Autoritatile de la Kiev i-au retras cetatenia ucraineana si pasaportul, insa acesta a fortat granita pentru a intra din nou in tara.

Principalul obiectiv al lui Sakaasvili este acela de a-l infrange pe actualul presedinte al Ucrainei in urmatoarele alegeri prezidentiale, potrivit Digi24.ro.

Petro Porosenko a incercat sa pastreze un ton calm si a declarat ca astfel de proteste reprezinta un element important al democratiei. Cu toate acestea, fortele de ordine au blocat strazile si au instalat puncte de control.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.