In aceasta dimineata, in apropierea poligonului in care Coreea de Nord desfasoara teste nucleare a avut loc un cutremur de mica intensitate. 

Cutremurul a atins magnitudinea de 2,7 si s-a produs la o adancime de trei kilometri.

Este cel mai recent dintr-o serie de minimum trei miscari seismice produse dupa efectuarea testului nuclear realizat in 3 septembrie de conducerea de la Phenian.

Specialistii precizeaza ca aceasta serie de cutremure, alaturi de alunecarile de teren din apropierea poligonului sunt cauzate de explozia puternica ce a avut loc pe 3 septembrie. Expertii sfatuiesc sa nu se mai execute teste nucleare pe acest poligon.

„Explozia din 3 septembrie a avut o asemenea putere incat exista posibilitatea ca tunelurile existente sub poligon sa se fi prabusit. Cred ca regiunea Punggye-ri este saturata. Daca va mai avea loc un nou test regiune, ar putea risca o poluare radioactiva", a declarat Kim So-gu, cercetator la Institutul Sesimologic Coreean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.