Politia daneza a anuntat sambata ca scufundatorii au gasit capul si picioarele jurnalistei suedeze Kim Wall, care a murit in conditii suspecte pe un submarin construit de inventatorul Peter Madsen, scrie Reuters.

Anchetatorii l-au acuzat pe Peter Madsen de omor dupa ce jurnalista suedeza a disparut in urma unei excursii pe 10 august petrecuta pe submarinul acestuia. El neaga acuzatiile.

Madsen, care este danez, a fost arestat dupa ce submarinul sau s-a scufundat, el fiind recuperat de salvatori. Avocatul sau a declarat pentru Reuters ca a fost informat despre acest caz, dar nu a facut alte comentarii.

Politia a identificat trunchiul unei femei care a ajuns pe o plaja din Copenhaga la sfarsitul lunii august, dar cauza mortii nu a fost stabilita.

Madsen a declarat ca jurnalista a murit fiind lovita de un obiect in interiorul submarinului. Sambata, un purtator de cuvant al Politiei le-a declarat reporterilor de la Copenhaga ca nu au fost depistate fracturi pe craniul femeii.

Ramasitele trupesti, dar si un cutit si cateva haine impachetate in valize, acoperite de bucati de metal, au fost gasite in Golful Koge, vineri, de catre scufundatori danezi care ajuta anchetatorii.

Un reprezentant al Politiei daneze a informat jurnalistii sambata ca investigatia va continua pentru stabilirea cauzei mortii.

Pe de alta parte, un procuror a sustinut zilele trecute ca politistii au gasit pe un computer al lui Peter Madsen imagini care se presupune ca sunt reale cu o femeie strangulata si decapitata. Madsen a spus ca acel calculator nu este al lui si ca putea fi folosit de oricine din biroul in care se afla.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.