Anchetatorii l-au acuzat pe Peter Madsen de omor dupa ce jurnalista suedeza a disparut in urma unei excursii pe 10 august petrecuta pe submarinul acestuia. El neaga acuzatiile.

Madsen, care este danez, a fost arestat dupa ce submarinul sau s-a scufundat, el fiind recuperat de salvatori. Avocatul sau a declarat pentru Reuters ca a fost informat despre acest caz, dar nu a facut alte comentarii.

Politia a identificat trunchiul unei femei care a ajuns pe o plaja din Copenhaga la sfarsitul lunii august, dar cauza mortii nu a fost stabilita.

Madsen a declarat ca jurnalista a murit fiind lovita de un obiect in interiorul submarinului. Sambata, un purtator de cuvant al Politiei le-a declarat reporterilor de la Copenhaga ca nu au fost depistate fracturi pe craniul femeii.

Ramasitele trupesti, dar si un cutit si cateva haine impachetate in valize, acoperite de bucati de metal, au fost gasite in Golful Koge, vineri, de catre scufundatori danezi care ajuta anchetatorii.

Un reprezentant al Politiei daneze a informat jurnalistii sambata ca investigatia va continua pentru stabilirea cauzei mortii.

Pe de alta parte, un procuror a sustinut zilele trecute ca politistii au gasit pe un computer al lui Peter Madsen imagini care se presupune ca sunt reale cu o femeie strangulata si decapitata. Madsen a spus ca acel calculator nu este al lui si ca putea fi folosit de oricine din biroul in care se afla.