Parintii lui Otto Warmbier, studentul american tinut ostatic in Coreea de Nord, au vorbit pentru prima data despre starea de sanatate a fiului lor la intoarcerea in SUA. 

Acestia au dezvaluit ca fiul lor nu era in coma cand a ajuns in SUA: "Sa spui ca era in coma este nedrept. Se misca, se zbatea violent si scotea niste sunete inumane", a declarat tatal lui Otto, intr-un interviu pentru Fox News, potrivit Digi24.ro.

Parintii au declarat ca fiul lor a ajuns acasa ras in cap, orb, surd, cu bratele si picioarele "complet deformate" si cu o cicatrice pe picior. "Parea ca cineva a luat un cleste si i-a rearanjat dintii in gura. Otto a fost torturat in mod sistematic si a fost ranit intentionat de Kim si regimul pe care il conduce", acuza parintii studentului.

Cei doi acuza ca Warmbier a fost eliberat pentru ca regimul din Coreea de Nord nu isi dorea ca tanarul in varsta de 22 de ani sa moara pe teritoriul sau.

Pe de alta parte, un ziar local american nu sustine declaratiile parintilor si face public un raport realizat de medicul care a declarat decesul. In acest raport, este precizat faptul ca Otto prezenta cateva semne minore pe corp, insa ele nu indicau faptul ca a fost torturat.

Publicatia Cincinnati Enquirer il citeaza pe medicul legist care puncteaza faptul ca dantura tanarului era intacta, iar cauza mortii pare sa fie lipsa de oxigen din creier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.