Bombardiere B-1B Lancer, escortate de avioane de lupta, au zburat, sambata, in spatiul international din largul coastei de est a Coreei de Nord, manifestare de forta despre care Pentagonul spune ca arata multitudinea de optiuni militare pe care presedintele Donald Trump le are la dispozitie, relateaza Reuters.

"Este cel mai indepartat punct din nordul Zonei Demilitarizate in care a ajuns un avion de lupta sau un bombardier american in apropierea coastei Coreei de Nord in secolul 21, ceea ce arata cat de serios tratam comportamentul nesabuit al Coreei de Nord", a declarat Dana White, purtator de cuvant al Pentagonului.

Coreea de Nord a amenintat vineri ca ar putea testa o bomba cu hidrogen in oceanul Pacific. Anterior, liderul nord-coreean Kim Jong-un a afirmat, la televiziunea de stat, ca declaratiile lui Donald Trump, pe care il numeste nebun, l-au convins ca a ales calea cea buna, pe care trebuie sa o urmeze pana la capat, si il ameninta pe presedintele SUA cu cele mai dure reactii, pentru a-l face sa plateasca scump.

In replica, presedintele american Donald Trump a lansat un nou atac impotriva liderului nord-coreean Kim Jong-un, subliniind ca acesta va fi “testat ca niciodata pana acum”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.