Mai multi politicieni germani au primit, joi, scrisori de amenintare in care se aflau o pudra alba si lame de ras. Una dintre aceste scrisori a fost expediata la locuinta cancelarului Angela Merkel. Evenimentul are loc la doar cateva zile inainte de alegerile legislative din Germania. 

Cinci politicieni germani au primit scrisorile de amenintare, care contineau o pudra alba si cateva lame de ras.

Scrisorile erau redactate in limba araba si purtau semnatura unei asa-zise comunitati salafiste din Germania. Ele contineau mesajul: "Letal, nu atingeti".

Una dintre aceste scrisori era adresata sotului cancelarului, Joachim Sauer si a fost expediata la locuinta lor din Berlin.

Un alt destinatar a fost deputatul Verzilor Hans-Christian Strobele. Acesta a declarat, pentru ARD ca "exista o anumita probabilitate ca, in pofida utilizarii limbii arabe, expeditorii sa fie de fapt extremisti de dreapta", informeaza Digi24.ro.

Acesta a adus in discutie un caz recent, in care un militar german a planificat atentate impotriva unor personalitati de stanga, in timp ce se dadea drept un solicitant de azil, de origine siriana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.