Uraganul Maria, al doilea uragan de intensitate maxima care afecteaza Caraibele luna aceasta, a provocat moartea cel putin unei persoane in Guadalupe si ameninta Insulele Virgine si Puerto Rico, dupa ce a devastat mica insula Dominica, relateaza Reuters.

UPDATE - Bilantul uraganului Maria a crescut la doi morti in Guadalupe, relateaza AFP, precizand ca alte doua persoane sunt date disparute.

Bilantul anterior era de un mort. Una dintre victime a fost omorata de un copac care a cazut, iar cealalta a cazut in mare.

Maria, un uragan de categorie 5, pe scara cu cinci nivele Saffir-Simpson, se afla in estul Caraibelor, la aproximativ 190 de kilometri sud-est de St Croix, in Insulele Virgine americane. Furtuna este insotita de vant cu viteza de pana la 280 de kilometri pe ora, potrivit Centrului National pentru Uragan din SUA. Uraganul “potential catastrofal” ar urma sa ajunga in Puerto Rico miercuri. Este prea devreme pentru a stabili daca va ameninta zona continentala a SUA, in deplasarea sa catre nord.

“Vantul a luat acoperisurile aproape tuturor persoanelor cu care am discutat sau cu care am intrat in contact”,
a scris Skerrit pe Facebook, notand ca propria sa resedinta a fos afectata. El a subliniat ca se concentreazaa in present pe salvarea oamenilor care ar putea fi blocati si pe asigurarea asistentei medicale pentru raniti.

La nord de Dominica, micul teritoriu francez Guadalupe pare sa fi fost lovit greu. Prefectura din Guadalupte a anuntat ca o persoana a fost omorata de un copac care a cazut si ca cel putin doua personae sunt disparute in urma unui vaufragiu.

Mai multe acoperisuri au fost smulse, iar drumuri au fost blocate de copaci cazuti. Optzeci de mii de locuinte nu au curent electric, iar zonele de coasta din sud dunt inundate, scrie News.ro.

Potrivit estimarilor, Maria va ramane un uragan de categorie 4 sau 5 in timp ce se apropie de Insulele Virgine si de Puerto Rico.

Autoritatile au avertizat ca fortele de ordine vor fi retrase de pe strazi temporar si au indemnat populatia sa se adaposteasca. Mii de oameni au decis sa paraseasca insulele, de teama uraganului, iar companiile aeriene au redus tarifele pe perioada evacuarii.

Maria este al 13 uragan major din Atlantic de anul acesta si al patrulea de categorie peste 3, dupa Harvey, Irma si Jose. Acest numar este peste media unui sezon obisnuit.

Citeste si:
Jennifer Lopez va dona 1 milion de dolari pentru ajutorarea...
Jennifer Lopez va dona 1...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.