Desi autoritatile locale se asteptau la inundatii catastrofale, s-a petrecut un fenomen invers. Apa de la tarm a fost impinsa catre larg, astfel ca locuitorii din zona de coasta au scapat de inundatii. 

Florida Keys si Insula Marco au fost afectate mult de uragan si au fost inundate, dar zone intinse precum Fort Myers, Sarasota si Golful Tampa au scapat usor, anunta Digi24.ro.

Aceste consecinte au la baza explicatii meteorologice. Rafalele de vant puternice au batut in sens contrar acelor de ceasornic. In felul acesta, daca peretele estic al uraganului Irma ar fi atins acele zone, ar fi putut aduce cativa metri de apa pe uscat.

Intamplarea a facut ca, in ultimul moment, uraganul sa isi modifice traseul, iar peretele estic s-a indepartat de Atlantic, astfel ca apa din ocean nu a mai fost impinsa spre uscat, ci catre larg, astfel ca locuitorii au scapat de inundatii majore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.