Jocko Wilink a fost puscas marin in fortele speciale SEAL. Intrebat pe Twitter care crede ca este modalitatea de a gestiona criza din Coreea de Nord, el a oferit un raspuns neasteptat: iPhone. 

Aruncati 25 de milioane de iPhone-uri peste ei si plasati sateliti deasupra (Coreei de Nord – n.r.) cu WI-FI gratuit”, a raspuns Jocko Wilink pe Twitter, potrivit Digi24.ro.

Chiar daca mesajul fostului puscas marin este unul ironic, un expert in problema nord-coreeana de la Central Stimson, Yun Sun, considera ca ipoteza ar putea fi una eficienta.

"Kim Jong-un intelege ca de indata ce societatea nord-coreeana va cunoaste o deschidere si poporul va realiza ceea ce ii lipseste, regimul lui va deveni brusc nesustenabil si se va prabusi”, a explicat Yun Sun.

Frica liderului nord-coreean de o astfel de masura a fost demonstrata in 2014, cand Seulul a trimis baloane cu hidrogen, care transportau brosuri si DVD-uri deasupra Coreei de Nord, pentru a crea o bresa in blocada informationala. Regimul de la Phenian a reactionat atunci militar, printr-un schimb de focuri la granita.

Cu toate acestea, un astfel de plan ar avea consecinte grave asupra locuitorilor, incluzand si pedeapsa cu moartea.

Autoritatile nord-coreene au inasprit pedepsele pentru cei care sunt prinsi cu filme sau seriale TV din China. Cei care sunt prinsi, pot primi pana la cinci ani de munca fortata in lagarele de reeducare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.