Uraganul Irma, cel mai puternic inregistrat vreodata peste Oceanul Atlantic, continua sa faca ravagii, insula Barbuda fiind aproape complet distrusa. In cursul zilei de joi, urmeaza sa ajunga in apropiere de Cuba, iar la sfarsit de saptamana va lovi Florida, unde se fac evacuari.

Uraganul Irma a crescut in ultimele zile in intensitate. Avand o suprafata de 160,6 km², Insula Barbuda a fost distrusa in proportie de aproximativ 95%, putine fiind cladirile care au reusit sa se mentina in picioare dupa ce rafalele de vant au atins o viteza de 295 km/h.

"Oamenii alergau din casa in casa, vedeam masini care zburau pe deasupra capetelor noastre, vedeam containere de 12 metri care zburau in stanga si-n dreapta. Oamenii se legau de acoperisuri cu franghii, ca sa nu fie luati pe sus", povesteste un localnic cele vazute la fata locului.

Uraganul Irma a facut pagube semnificative in Saint-Barthelemy si Saint-Martin

Insula San Martin a fost lovita de uraganul care este aproximativ cat Franta de mare cu o viteza de nu mai putin de 300 de kilometri pe ora, scrie digi24.ro.

Uraganul de categorie 5 a smuls acoperisuri si a generat "pagube importante" in insula franceza Saint-Barthelemy si cea franco-olandeza Saint-Martin, sustine Annick Girardin, ministrul francez pentru teritoriile de peste mari, potrivit adevarul.ro.

"Suntem alaturi de cei care se afla in tara noastra, desi sunt la mii de kilometri distanta si care sunt sinistrati, care au pierdut totul",
a declarat liderul de la Palatul Elysee, Emmanuel Macron.

Uraganul Irma de categoria 5 a devastat mai multe insule din Caraibe si a facut deja primele victime. Cel putin doi oameni au murit si mai multi sunt dati disparuti. Autoritatile locale vorbesc despre importante pagube materiale, dar proportiile dezastrului sunt imposibil de estimat deocamdata.

Citeste si: Cei trei romani aflati pe insula Saint-Martin, disparuti in urma uraganului Irma, au fost gasiti

Uraganul Irma ameninta coastele Floridei si Puerto Rico

La doar o saptamana dupa distrugerile lasate in urma de uraganul Harvey in Texas, uraganul Irma ameninta coastele Statelor Unite.

In raspuns fata de aceasta amenintare, guvernatorul Rick Scott a declarat stare de urgenta in toate cele 67 de comitate din Florida.

”In Florida, intotdeauna ne pregatim pentru ce este mai rau si speram la ce este mai bine. Desi traiectoria exacta a uraganului Irma ramane o necunoscuta in acest moment, nu ne putem permite sa fim nepregatiti. Aceasta stare de urgenta va permite oficialilor pentru gestionarea urgentelor sa actioneze rapid in cel mai bun interes al locuitorilor, fara presiunea birocratiei si a liniei rosii”,
a declarat Rick Scott.

Citeste si:
Războinicii nu au reușit să scape de Maria Lungu. Care a fost...
Războinicii nu au reușit să...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.