Uraganul Irma a crescut in ultimele zile in intensitatea, devenind o furtuna tropicala de categoria 4, care ar putea sa ameninte din nou coastele Statelor Unite, la doar o saptamana dupa distrugerile lasate in urma de uraganul Harvey in Texas, relateaza CNN.

Desi traiectoria uraganului este in continuare incerta pentru meteorologi, exista o posibilitate ca acesta sa ameninte Statele Unite.

In raspuns fata de aceasta amenintare, guvernatorul Rick Scott a declarat stare de urgenta in toate cele 67 de comitate din Florida.

”In Florida, intotdeauna ne pregatim pentru ce este mai rau si speram la ce este mai bine. Desi traiectoria exacta a uraganului Irma ramane o necunoscuta in acest moment, nu ne putem permite sa fim nepregatiti. Aceasta stare de urgenta va permite oficialilor pentru gestionarea urgentelor sa actioneze rapid in cel mai bun interes al locuitorilor, fara presiunea birocratiei si a liniei rosii”, a declarat Rick Scott.

De asemenea, guvernatorul republican a explicat ca a discutat deja telefonic cu presedintele Trump despre amenintarea reprezentata de uraganul Irma, scrie News.ro.

”Trump a oferit toate resursele guvernului federal pentru locuitorii din Florida, care se pregatesc pentru uraganul Irma”, a precizat Scott.

Intre timp, guvernatorul portorican a declarat stare de urgenta in insula din Caraibe si a activat Garda Nationala.

Centrul National pentru Uragana a emis o avertizare de uragan pentru Puerto Rico

In acest sens, elevii nu vor participa marti la ore in scolile publice de pe insula, iar cursurile sunt suspendate si la Universitatea Puerto Rico.

Guvernatorul Ricardo Rossello i-a avertizat pe portoricani ca insula ar putea sa simta incepand de miercuri dupa-amiaza mania adusa din largul oceanului de catre uraganul Irma.

Uraganul Irma era luni noaptea la aproximativ 660 de kilometri est de insulele sudice din Antilele Mici.

De asemenea, rafalele de vant ajung la 220 de km/ora in inima uraganului, care se deplaseaza spre vest cu 20 de km/ora si ar urma sa loveasca miercuri din plin insula Anguilla.

Citeste si:
VIDEO Un grup de rechini au înconjurat persoanele aflate pe o...
VIDEO Un grup de rechini au...

Expertii meteorologi avertizeaza ca uraganul isi va continua traiectoria vestica prin Caraibe, iar la finele saptamanii ar urma sa-si schimbe brusc directia spre nord, existand o fereastra mica de timp care ar putea sa impinga furtuna tropicala pe langa coasta estica a Statelor Unite si inapoi in largul oceanului Atlantic sau direct in coasta Floridei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.