Cancelarul german Angela Merkel a fost lovita la soldul stang de o rosie aruncata din public in timpul unei vizite in orasul universitar Heidelberg (sud), in cadrul campaniei electorale in vederea alegerilor legislative nationale de la 24 septembrie, relateaza DPA.

Potrivit politiei au fost aruncate doua tomate, dar nu in acelasi timp.

Era necunoscut cine a aruncat cu rosii, insa politia a demarat o ancheta si se gandeste sa formuleze acuzatii de tentativa de agresare si de tentativa de a provoca pagube materiale.

O rosie a atins-o pe Merkel la soldul stang

Claudia von Brauchitsch, care acopera evenimente ale Uniunii Cresti-Democrate (CDU), a fost de asemenea lovita.

Merkel a trecut peste incident si i-a oferit lui von Brauchitsch o batista. Ea a aparut joi seara la o masa rotunda parand sa poarte jacheta pe care o purta in timpul incidentului.

Angela Merkel, care candideaza la un al patrulea mandat consecutiv in alegerile din septembrie, isi terminase discursul cand a fost aruncata rosia, scrie News.ro.

Discursul i-a fost perturbat in mai multe randuri de fluieraturi si sloganuri ”Tradatoarea poporului!”, ”Ipocrita!” si ”Mincinoasa!” din public, insulte proferate de obicei de membri ai unor organizatii de extrema dreapta, scrie DPA.

Potrivit autoritatilor, la acest miting electoral au participat aproximativ 3.000 de oameni, dintre care majoritatea au aplaudat si au ovationat, potrivit agentiei germane de stiri.

Incaierari intre sustinatori ai lui Merkel si opozanti

Politia a anuntat ca a verificat identitatea a sase persoane implicate in aceste incaierari.

Merkel i-a laudat, in discursul pe care l-a sutinut, pe germanii care i-au ajutat pe migranti in timpul crizei migratiei din 2015, un gest pe care l-a salutat drept ”un mare ajutor umanitar”.

Insa ea i-a infuriat pe multi membri ai dreptei, dupa ce a deschis atunci frontierele Germaniei unui aflux urias de refugiati, in Europa, din calea razboaielor din Siria si Afganistan.

”Daca am facut vreo greseala, atunci ea nu a fost sa primim oameni, ci mai degraba ca nu am acordat atentie faptului ca oameni din Iordania, Liban, Turcia si Siria nu au avut suficienta mancare, nu primeau educatie si s-au lasat pe mana traficantilor de persoane”, a declarat ea.

Citeste si:
Peste 10.000 de angajați din domeniul sănătății protestează în...
Peste 10.000 de angajați din...

Merkel a subliniat ca ceea ce s-a intamplat este necesar sa nu se mai repete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.