Liderul Coreei de Nord, Kim Jon-un a declarat ca cea mai recenta lansare a unei rachete balistice a fost "prima etapa a unei operatiuni militare a Armatei Poporului Coreean in Pacific si un preludiu semnificativ" al unui atac asupra insulei Guam. 

Coreea de Nord a confirmat ca racheta care a survolat Japonia a fost una balistica, cu raza medie de actiune, model Hwasong-12. Liderul de la Phenian ar fi supravegheat personal lansarea, care "nu a avut niciun impact asupra securitatii tarilor vecine", informeaza Stirileprotv.ro.

Kim Jong-un i-a felicitati pe cei care au lansat racheta, mentionand ca "au castigat experienta necesara pentru un razboi viitor", punctand ca este nevoie de multe astfel de lansari pentru a stopa avansarea "Statelor Unite si Iacheilor acestora".

Testul a avut loc in contextul in care SUA si Coreea de Sud desfasoara exercitii militare comune, pe care Phenianul le considera antrenament pentru invazie.

Consiliul de Securitate al ONU a catalogat testul cu racheta balistica drept o actiune "revoltatoare" si a cerut regimului de la Phenian sa inceteze lansarea rachetelor si sa opreasca programele nucleare si balistice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.