Coreea de Nord a lansat marti dimineata o racheta, din apropiere de Phenian, care a survolat nordul Japoniei, au anuntat guvernele sud-coreean si japonez.

Potrivit televiziunii japoneze NHK, racheta s-a rupt in trei bucati si a cazut la 1.180 de kilometri est de Insula Hokkaido.

Acest tir de racheta a reprezentat o amenintare grava la adresa Japoniei, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga.

Guvernul japonez a indemnat populatia din zona, prin intermediul sistemului de alerta J-Alert, sa ia masuri de precautie.

Armata japoneza nu a incercat sa doboare racheta, care a survolat teritoriul japonez in jurul orei locale 6.06 (0.06, ora Romaniei).

Statul Major sud-coreean a anuntat ca proiectilul a fost tras din regiunea Sunan, in apropiere de Phenian, imediat inainte de ora locala 6.00 (0.00, ora Romaniei).

Pentagonul a confirmat ca tirul nord-coreean a survolat Japonia.

”Racheta lansata de Coreea de Nord a survolat Japonia. Evaluam aceasta lansare.”, a declarat un purtator de cuvant al Fortelor terestre (US Army), colonelul Rob Manning, potrivit News.ro.

Phenianul a lansat sambata trei rachete cu raza scurta de actiune din provincia Kangwon.

Presedintele american Donald Trump a postat pe Twitter o ”fotografie divulgata” care surprinde tirul nord-coreean de marti.

Tensiunile intre Coreea de Nord si Statele Unite au scazut dupa saptamani de amenintari.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a amenintat ca va lansa rachete in mare, in apropiere de Insula Guam, un teritoriu american la Oceanul Pacific, iar presedintele american Donald Trump a avertizat Phenianul cu ”focul si furia” in cazul in care ameninta Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.