Politistul din Spania, care a ucis 4 teroristi in Cambrils, este fost soldat al fortelor speciale armate. Acesta se afla in afara orelor de program in timpul atacului. 

Numele sau nu a fost facut public din motive de securitate, insa este laudat in toata presa spaniola pentru curajul de care a dat dovada. Politistul este expert in arme de foc si trageri la tinta, abilitati pe care le-a dobandit in timpul serviciului sau in armata.

S-a alaturat politiei catalane pentru ca spera la o viata mai linistita. In noaptea de joi a ramas peste program pentru a intari securitatea pe strazi, dupa ce avusese loc atacul de la Barcelona.

In timpul patrulei, cinci teroristi au intrat cu masina in pietonii de pe un bulevard si s-au ciocnit de o baricada a politiei, timp in care au ranit un ofiter.

Teroristii erau inarmati cu topoare si cutite si purtau veste false. In acel moment, politistul a scos arma si a impuscat patru dintre atacatori. Cel de-al cincilea a reusit sa scape si a injunghiat o femeie inainte de a fi ucis de un alt politist.

„Este un baiat linistit, nu este prototipul Rambo al unui politist de elita. Nu se considera un erou, ci spune ca doar si-a facut treaba. Adevarul este insa ca a salvat multe vieti”, spun colegii despre barbatul devenit erou la Cambrils, informeaza digi24.ro.

Politistul urmeaza un program de consiliere psihologica, insa si-a exprimat dorinta de a se intoarce din nou la munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.