Politia spaniola au identificat un suspect pe care il cauta in legatura cu atentatul de joi, de la Barcelona, si care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat in multime. Este vorba despre Moussa Oukabir, in varsta de 17 ani.

Update 16:57- Un oficial de rang inalt din cadrul politiei sustine ca autoritatile nu l-au identificat pe soferul camionetei. Suspectii arestati in legatura cu dublul atentat din Catalonia sunt trei marocani si un spaniol, a declarat Josep Lluis Trapero. Niciunul dintre ei nu le este cunoscut autoritatilor in legatura cu vreo activitate terorista, insa unul are cazier cu privire la infractiuni minore, a mai spus el.

El este fratele lui Driss Oukabir, una dintre cele doua persoane arestate la Ripoll.

Driss Oukabir este marocan si a fost arestat in noaptea de joi spre vineri. Actele sale ar fi fost folosite pentru inchirierea furgonetei care a lovit multimea la Barcelona. El sustine, insa, ca actele i-au fost furate si ca nu are nicio legatura cu atacul.

Politia a mai arestat vineri dimineata un suspect, tot la Ripoll, aparent intr-un tren.

Anterior, autoritatile au retinut un spaniol, suspectat de legaturi cu atacul, insa identitatea acestuia nu a fost facuta publica.

Potrivit retelelor de socializare, Moussa Oukabir a scris pe pagina sa de Facebook ca va ucide toti necredinciosii. Contul sau a fost sters sau blocat intre timp.

Cine sunt cei doi barbati arestati in legatura cu atentatul de la Barcelona

Atacul cu o camioneta de joi, soldat cu 13 morti si 100 de raniti, la Barcelona, are ”legatura” cu o explozie care a avut loc cu o noapte inainte intr-o localitate situata la sud de oras in care a murit o persoana iar altele au fost ranite, a anuntat un oficial de rang inalt din cadrul politiei regiunii spaniole Catalonia, relateaza The Associated Press.

Maiorul de politie Josep Lluis Trapero a anuntat, de asemenea, nationalitatile celor doi suspecti arestati joi.

El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca unul este marocan, iar celalalt este un spaniol din Melilla, un oras spaniol situat pe coasta Africii de Nord si care se invecineaza cu Marocul.

Citeste si:
Un băiat de 16 ani a provocat un accident mortal în Timiș, după ce...
Un băiat de 16 ani a provocat...

Trapero a precizat ca arestarile au fost operate in localitatea Ripoll, situata in nordul Cataloniei, si la Alcanar, locul unde a avut loc explozia miercuri noaptea, scrie News.ro.

El a subliniat ca niciunul dintre cei doi barbati arestati nu este soferul camionetei folosite in sangerosul atentat din cartierul Las Ramblas la Barcelona.

Barbatul a condus camioneta in zona pietonala din susul Las Ramblas si pana in apropiere de sediul Operei din oras, dupa care a plecat pe jos.

Trepero a spus ca se pare ca soferul nu era inarmat.

Pe de alta parte, o unitate din cadrul Politiei catalane a anuntat anterior ca o masina a lovit si trantit la pamant doi ofiteri de politie, la un punct de control al traficului la Barcelona.

Nici primaria si nici politia regionala nu au anuntat daca a fost impuscat un suspect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.