Deputatul PMP Valeriu Steriu a declarat marti, la Parlament, ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a fost prezent la doar noua sedinte de Birou Permanent si la 15 de plen dintr-un total de 60, motiv pentru care este imperativ necesar ca in septembrie sa se analizeze oportunitatea ca liderul PSD sa mai conduca forul legislativ.

„Nu este o surpriza, am facut o analiza in aceste zile privind prezenta domnului presedinte Dragnea la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor: din 60 de sedinte in primele sase luni, dansul a fost prezent la numai noua. Se pare ca este un obicei de a nu veni, convoaca si nu vine. In ianuarie am avut aceeasi situatie, sedinta convocata extraordinar la care dansul nu a participat”, a spus chestorul Camerei Deputatilor, potrivit News.ro.

Valeriu Steriu a mai precizat ca Liviu Dragnea are o prezenta de sub 10% la sedintele Camerei Deputatilor pe care ar fi trebuit sa le conduca, motiv pentru care PMP va cere demisia sa.

Cred ca este imperativ necesar ca in septembrie sa analizam oportunitatea ca domnul Dragnea sa mai conduca aceasta Camera a deputatilor ca presedinte. Vom cere probabil demisia pentru ca nu este normal sa ai o prezenta de sub 10% la sedintele pe care trebuie sa le conduci. De asemenea, activitatea in plen, faceti dumneavoastra o analiza si veti vedea ca, din peste 60 de sedinte, dansul a fost prezent la maxim 14, 15”, a completat deputatul PMP.

El a sustinut ca ceilalti presedinti ai Camerei Deputatilor au fost primii care au dat un exemplu de prezenta si stabilitate.

Deci este o prezenta de sub 10%. Din 470 de voturi finale, dansul a fost prezent la 80. Luati un pic si verificati cum au mers alti presedinti inaintea dansului la Camera Deputatilor, acestia au fost primii care au dat un exemplu de prezenta, de stabilitate si un exemplu moral pana la urma”, a conchis Valeriu Steriu.

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor s-a suspendat marti, din lipsa de cvorum, in conditiile in care au fost prezenti doar patru deputati, opozitia refuzand sa participe la lucrari.

Camera Deputatilor si Senatul au fost convocate in sesiune extraordinara, incepand de marti, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizatiile pentru cresterea copilului si salariile politistilor.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Anuntul a fost facut de presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei de coalitie de luni.

Lucrarile Camerei nu vor fi prezidate de catre Liviu Dragnea, care i-a delegat atributiile sale lui Florin Iordache pe perioada 8-11 august.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.