Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, a afirmat luni ca este de parere ca Washingtonul si Rusia pot gasi o cale de a elimina tensiunile, sustinand ca neintelegerile existente cu privire la presupusul amestec rusesc in alegerile din SUA nu sunt un motiv suficient de bun pentru ruperea relatiilor dintre Washington si Moscova.

Tillerson a afirmat ca Rusia si-a exprimat dorinta de a relua discutiile despre criza din Ucraina. "Ar trebui sa gasim locuri unde sa lucram impreuna ... In locuri in care avem diferente, va trebui sa continuam sa gasim modalitati de abordare a acestora", a declarat el.

Tillerson, care s-a intalnit duminica cu Serghei Lavrov, a spus ca a discutat cu omologul sau rus despre presupusul amestec al Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016 din SUA "pentru a lamuri cat de grav a afectat acest incident relatia dintre cele doua natiuni". Insa, Tillerson, a subliniat ca acest lucru nu ar trebui sa dauneze ireversibil legaturilor dintre Moscova si Washington, relateaza Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.