Oferind protectie pentru Romania, rachetele Patriot vor contribui, indirect, la apararea tarilor vecine si a intregii Aliante. Hans Klemm considera ca acest lucru nu creste tensiunile cu Rusia pentru ca sistemele pe care le cumpara tara noastra sunt "strict defensive"

Ambasadorul SUA, Hans Klemm considera ca achizitia rachetelor Patriot va avea un "impact profund" pentru securitatea Romaniei si pentru NATO: ”De fapt, acesta este cel mai performant sistem de armament defensiv. Va oferi protectie in cazul atacurilor aeriene agresive nu doar pentru Romania, ci indirect va contribui si la apararea tarilor vecine si a intregii aliante NATO. Aceasta masura face parte din angajamentul Romaniei de a investi 2% din PIB pentru aparare, angajament pe care Statele Unite il sustin cu tarie. Rachetele Patriot nu sunt singurele echipamente pe care Romania le va achizitiona ca urmare a acestui angajament de a aloca 2%, insa ele reprezintã o componenta vitala a deciziei Romaniei de a-si imbunatati apararea. Nu exista absolut niciun motiv pentru ca acest lucru sa se intample, capacitatile pe care Romania le achizitioneazã sunt strict defensive", noteaza digi24.ro.

Klemm a continuat prin a declara ca, in contextul parteneriatului strategic, vor avea loc "investitii in securitatea Romaniei, a regiunii Marii Negre si in cea transatlantica".

Pe data de 15 iunie, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a declarat ca rachetele Patriot sunt achizitionate pentru o dotare mai buna si mai eficienta a armatei, in scop strict defensiv: "Trebuie sa vedem pentru ce se fac aceste achizitii, noi nu ne pregatim sa atacam pe nimeni. Noi ne pregatim sa fim mai bine dotati, ca armata noastra sa beneficieze de dotari moderne, eficiente, (...) pentru a garanta securitatea romanilor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.