Cancelarul german Angela Merkel catalogheaza disputa cu Ankara pe tema unei vizite a unor parlamentari germani la o baza aeriana NATO in aceasta tara ”categoric nefericita” si anunta ca Berlinul va colabora cu NATO sa o dezamorseze, relateaza The Associated Press.

Ankara a blocat aceasta vizita, prevazuta luni, la trupele germane care deservesc avioane de supraveghere de tip AWACS la baza de la Konya.

Autoritatile turce au cerut o amanare a vizitei, evocand tensiunile din relatiile bilaterale turco-germane.

Berlinul isi tranfera aeronavele stationate in baza unui acord bilateral germano-turc la baza de la Incirlik, in urma unor dispute cu privire la vizite ale parlamentarilor germani la aceasta baza, scrie News.ro.

Unii parlamentari germani indeamna si la o retragere de la Konya, in cazul in care Ankara nu-si schimba pozitia.

”Inainte sa tragem concluzii, ar trebui ca mai intai sa asteptam sa discutam si sa vorbim despre aceste lucruri cu ajutorul NATO”, a declarat Merkel duminica pentru postul ARD.

Ea a avertizat insa ca Berlinul va respinge orice solicitari cu privire la cereri de azil in Germania depuse de cetateni turci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.