Brazilia, o tara considerata exemplara pentru politica sa impotriva raspandirii SIDA, a inceput sa puna in vanzare in farmacii, in premiera, teste pentru depistarea virusului HIV, informeaza marti AFP.

Primele teste se gasesc deja pe rafturile farmaciilor din Rio de Janeiro, iar in decursul acestei saptamani vor ajunge in Sao Paulo si Espirito Santo, dar si in sud-est, pana la sfarsitul lunii ele urmand sa fie disponibile in toata tara, informeaza AGERPRES.

In Brazilia, tara din America Latina cu circa 200 de milioane de locuitori, populatia este foarte reticenta la diagnosticarea acestei probleme de sanatate. Aproape 20% dintre persoanele infectate cu HIV ignora faptul ca sunt purtatori ai virusului, adica aproximativ 150.000 dintr-un total de aproximativ 800.000.

Brazilia devine astfel prima tara din America Latina si Caraibe care pune in vanzare in farmacii acest test pentru autodiagnosticare, o masura luata deja in mai multe tari dezvoltate, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie sau Franta.

Brazilia este pioniera in lupta impotriva SIDA si ofera tratament gratuit oricarei persoane diagnosticate cu HIV.

Produs de compania braziliana OrangeLife, testul ''Action!'' functioneaza prin colectarea unei picaturi de sange care este amestecata cu un produs reactiv si poate evidentia prezenta anticorpilor care indica expunerea la virusul HIV.

Rezultatul este aflat in 20 de minute, iar o cutie costa intre 16 si 19 euro. Potrivit companiei producatoare, testul are o acuratete de 99,9%.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.