Coreea de Nord a criticat duminica manevrele militare ale SUA si Coreii de Sud, acuzand Washingtonul si Seulul ca duc riscul unui razboi nuclear in Peninsula Coreea spre un 'punct critic', relateaza AFP.

"Nu va jucati cu focul pe un butoi de pulbere", a avertizat cotidianul nord-coreean Rodong intr-un editorial in care acuza Washingtonul si Seulul ca accentueaza presiunea prin manevre militare comune, potrivit Agerpres.

Cei doi aliati au efectuat in ajun o demonstratie a puterii lor de foc, un fapt rar, in timp ce tensiunile cresc in peninsula dupa primul test cu racheta balistica intercontinentala (ICBM) efectuat de catre Coreea de Nord, la 4 iulie.

Testul, care a reprezentat o incalcare a rezolutiilor ONU, a provocat preocupari in cadrul comunitatii internationale in masura in care o astfel de racheta ar fi capabila sa loveasca teritoriul american pana in Alaska.

Manevrele americano-coreene efectuate sambata s-au dorit un 'raspuns sever' la potentiale lansari de rachete de catre Nord. Doua bombardiere americane au distrus in cadrul manevrelor baterii de rachete 'inamice' si avioane sud-coreene au lansat tiruri de precizie impotriva unor posturi de comandament la sol.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.