Google ar putea fi amendat din nou de Uniunea Europeana, dupa ce, in urma cu o luna a primit 2,4 miliarde de euro amenda pentru abuz de pozitie dominanta, in domeniul cautarilor pe internet. De data aceasta, UE vizeaza un alt produs al gigantului american. 

In prezent, UE desfasoara doua investigatii asupra Google; aceste vizeaza produsele Android si Adsense. Potrivit digi24.ro, in primul caz, Uniunea Europeana ar putea formula un verdict in curand.

Un grup de experti analizeaza deciziile pe care UE urmeaza sa le formuleze, incercand sa gaseasca puncte slabe sau neconforme ale deciziilor stipulate in cazul noii amenzi.

Acuzatiile in acest caz au fost facute publice inca din anul 2016, cand oficialii europeni au acuzat Google ca profita de pozitia dominanta pe piata smartphone-urilor pentru a-si bloca, in mod ilegal, concurenta. Exemplele concrete sunt oferite de aplicatii precum Google Search si Google Chrome preinstalate pe Android, dar si conditiile impuse partenerilor care vor sa foloseasca acest sistem de operare pe dispozitivele lor.

Compania a pierdut un proces in Rusia, unde a fost obligata sa ofere acces la Adroid motoarelor de cautare rivale si a fost amendata cu 8 milioane de dolari.

Amenda primita in cazul Android va fi, cel mai probabil, urmata de alta pentru Adsense, serviciu prin care Google monetizeaza publisherii care afiseaza reclamele sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.