Premiera mondiala vine din partea Columbiei, unde relatia dintre trei barbati a fost legalizata. 

Hugo Prada, Manuel Bermudez si Alejandro Rodriguez si-au legalizat relatia la un notar din Medellin si urmeaza sa se casatoreasca. Avocatul care i-a ajutat spune ca este primul gest de acest fel, din intreaga lume, iar totul este legal, din moment ce Columbia nu impiedica cu nimic o relatie intre trei barbati.

Totusi, cum definitia casatoriei presupune existenta a doua persoane, avocatul a fost nevoit sa gaseasca o alta denumire pentru gestul celor trei, alegand "uniune patrimoniala speciala", noteaza stirileprotv.ro.

Documentul afirma, in mod oficial, ca Prada, Bermudez si Rodriguez alcatuiesc o familie si fiecare este partenerul legal al celorlalti doi. Bermudez si Rodriguez sunt impreuna de 18 ani, fiind primul cuplu gay din Columbia, recunoscut prin lege. Ulterior, in viata cuplului au aparut alti doi barbati, unul dintre ei murind.

Avocatul confirma existenta unor asemenea relatii, pe teritoriul Columbiei, insa anunta caracterul lor clandestin.

Conservatorii din Columbia protesteaza vehement si cer o ancheta disciplinara in cazul notarului, care s-a ocupat de acte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.