Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat luni dimineata ca prezenta lui Basescu in politica moldoveneasca ar reprezenta un mare pericol pentru tara, iar administratia prezidentiala ”ii tine cu piept” greu fostului presedinte roman in dosarul retragerii cetateniei sale moldovenesti prin decret prezidential de la Chisinau, transmite Deschide.md

”Daca el ar avea astazi cetatenie, ar fi lider de partid, iar aceasta este un mare pericol pentru tara. Noi stim cu ce vine el in politica moldoveneasca. Doreste sa creeze o mare aripa unionista, ceea ce reprezinta vreo 10-20% din populatie. Vreau sa amintesc ca unionistii din R. Moldova nu obtin mai mult de 12-15 mandate in Parlament. Ei mereu sunt necoordonati, iar el vrea sa-i adune”, a mentionat liderul de la Chisinau.

Dodon a catalogat drept o incercare de a intra in politica ”prin geam” alegerea lui Traian Basescu in pozitia de presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale, condus de catre Anatol Salaru.

”Nu pot spune ca a intrat in politica triumfalist. A incercat sa intri prin geam, iar noi acest geam l-am inchis. Vom vedea ce va urma. Deocamdata noi tinem piept in instante. Nu e usor”, a precizat presedintele R. Moldovei.

Traian Basescu a fost ales pe 25 iunie in functia de presedinte de onoare al Partidului Unitatii Nationale (PUN), in urma primului congres extraordinar dupa inscrierea formatiunii in registrul partidelor politice din Republica Moldova, scrie News.ro.

La congres au participat 1.200 de delegati si invitati din Republica Moldova si Romania, care au decis ca functia de presedinte al PUN sa ramana vacanta pana la clarificarea in instanta a cetateniei moldovenesti a lui Traian Basescu.

Fostul presedinte roman a criticat dur politica pro-rusa a lui Dodon

”Putin, desi are un labrador superb, mai are nevoie de un pudel, pe Dodon, ca sa-l poarte pe la manifestatii. Dodon vrea sa duca Moldova spre Federatia Rusa, gata oricand sa atace acest teritoriu. Cat de mare este ticalosia celor care imping Moldova in bratele Federatiei Ruse, ca sa ramana doar o anexa? Republica Moldova este acum parte a pietei UE, avand in vedere ca preponderent exporturile merg in Uniunea Europeana. Nu mai sunteti dependenti de Federatia Rusa!”, a declarat Basescu.
Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

Unul dintre primele decrere prezidentiale semnate de Dodon a vizat retragerea cetateniei moldovenesti a lui Traian Basescu, care a sustinut-o in campanie pe rivala proocidentala Maia Sandu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.