Avionul rusesc s-a apropiat foarte multe de varful aripii unui avion american de recunoastere, chiar in zona Marii Baltice. 

Incidentul s-a petrecut luni, insa a fost facut public abia acum. Incidentul a fost anuntat de oficialii americani, care l-au catalogat drept ”nesigur”.

Interceptarea a avut loc la aproximativ 40 km de enclava rusa Kalinigrad: „Zburam in spatiu aerian international si nu am facut nimic care sa provoace acest comportament. Aeronava de recunoastere RC-135, a SUA, avea aparatura de identificare pornita, ceea ce facea aeronava vizila pentru toate avioanele din jur”, a subliniat purtatorul de cuvant al Pentagonului, capitanul Jeff David, potrivit stirileprotv.ro.

Ministerul rus al Apararii riposteaza si acuza un comportament periculos al avionului american: “In cursul escortarii, echipajul RC-135 a facut o tentativa de a se apropia de avionul de lupta rus, facand o rotire provocatoare catre Su-27. Aproximativ 10 minute mai tarziu, un alt avion de supraveghere a ajuns si a fost interceptat de asemenea”, a spus un oficial din Ministerul rus al Apararii pentru agentia TASS.

Potrivit ministerului Apararii din Lituania, fortele NATO au interceptat in utlima saptamana, 32 de avioane militare rusesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.