Vestea mortii studentului american Otto Warmbier, care a efectuat timp de 17 luni de munca silnica in Coreea de Nord, a redeschis ranile unor fosti prizonieri ai regimului de la Phenian. 

Fowle, un alt american, in varsta de 59 de ani, povesteste despre regimul brutal din Coreea de Nord.

Povestea tanarului Otto l-a facut sa-si aminteasca de perioada in care a fost victima regimului. Asemenea tanarului, Fowle se afla in vizita in Coreea de Nord, impreuna cu un grup de turisti.

Acesta isi aminteste ca a fost acuzat pentru ca a uitat o biblie intr-un club de noapte, fapta care, in Coreea de Nord, este pedepsita aspru, noteaza stirileprotv.ro.

La fel ca in cazul lui Otto, Fowle a fost retinut in timp ce se afla pe aeroport. A executat 6 luni de detentie, cu munca in folosul comunitatii.

Fowle povesteste ca a petrecut aproape o luna in detentie, intr-un hotel destinat strainilor, dupa care a fost mutat intr-o casa de oaspeti, amplasata la celalalt capat al Phenianului. Barbatul povesteste cum si-a dus traiul zilnic inghesuit printre bagaje, fara sa aiba o sursa de lumina si fara sa primeasca ingrijiri medicale in caz de boala.

La momentul eliberarii, medicii sustin ca acesta era intr-o stare psihica buna. Acest lucru se datoreaza si faptului ca, spre deosebire de Otto detentia s-a limitat strict la abuzuri psihologice si nu fizice.

Din pacate, Otto nu a fost la fel de norocos, ajungand in SUA in stare de coma, dupa un an si jumatate de detentie in Coreea de Nord.

"Impactul emotional a fost unul foarte puternic, in special in prima parte a detentiei mele, atunci cand trebuia eram instruit sa-mi formulez recunoasterea faptei", isi aminteste Fowle.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.