Ministerul rus al Apararii a anuntat ca suspenda acordul cu SUA, in ceea ce priveste prevenirea incidentelor aeriene in Siria. Mesajul a fost transmis de agentia Interfax. 

Ministerul Apararii rus a anuntat ca SUA nu au informat Rusia inainte de a dobori un avion, ce apartinea regimului de la Damasc.

Luni, ministrul de externe adjunct al Rusiei, Serghei Riabkov a calificat gestul drept un act de agresiune si de sustinere a terorismului, potrivit agerpres.ro.

Rusia a mai suspendat acordul si in trecut, la inceputul lunii aprilie, dupa ce nave americane din Mediterana au lansat 59 de rachete Tomahawk asupra bazei de aviatie Shayrat, care se afla in centrul Siriei. Serviciile de informatii SUA banuiau ca, de aici, ar fi decolar avioanele care au comis un atac chimic la Khan Shaykhunn, care s-a soldat cu 86 de morti.

In Siria, era in vigoare inca din anul 2015 un protocol, stabilit intre aviatiile militare americane si rusesti, pentru evitarea incidentelor. Protocolul pe permitea sa efectueze misiuni de bombardament asupra pozitiilor Statului Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.