Cel putin o persoana a murit si alte opt au fost ranite dupa ce o masina a lovit un grup de pietoni in apropiere de moscheea Finsbury Park din Londra.
UPDATE 11:00 Suspectul arestat pentru incidentul de la moscheea Finsbury Park a strigat ca vrea sa ucida toti musulmanii, dupa ce a intrat cu masina in multime, relateaza Daily Mail, precizand ca oamenii care iesisera din moschee ajutau un batran care cazuse, atunci cand au fost loviti.

UPDATE 10:04
Politia britanica a reiterat ca nu exista, deocamdata, alti suspecti in afara de sofer pentru incidentul de la moscheea Finsbury Park, in care o masina a intrat intr-un grup de soferi.

Politia trateaza coliziunea drept un "potential atac terorist", a anuntat premierul britanic Theresa May, citata de The Guardian. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a descris coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un atac deliberat, care a vizat „londonezi nevinovati, dintre care multi incheiau rugaciunile in luna sfanta a Ramadanului”, relateaza The Guardian.

UPDATE 08:41 - Imamul de la moscheea Finsbury Park l-a aparat pe soferul dubei care a lovit pietoni de multimea furioasa.

Martori oculari au declarat pentru Sky News ca imamul de la moscheea Finsbury Park l-a aparat pe soferul dubei care a lovit pietoni de oamenii furiosi, pana la sosirea politiei.

La randul sau, organizatia Muslim Welfare House i-a multumit imamului Mohammed Mahmoud, „al carui curaj a ajutat la calmarea situatiei imediat dupa incident si a impiedicat noi raniti si pierderi de vieti omenesti”. Un martor a declarat pentru The Guardian ca soferul, care avea un tatuaj, nu a declarat nimic.

UPDATE 08:35 - Primarul Londrei descrie incidentul de la moscheea Finsbury Park drept un atac deliberat

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a descris coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un atac deliberat, care a vizat „londonezi nevinovati, dintre care multi incheiau rugaciunile in luna sfanta a Ramadanului”, relateaza The Guardian. Primarul, primul musulman care conduce Londra, a precizat ca au fost desfasurati politisti suplimentari „pentru a linisti comunitatile, in special pe care care marcheaza Ramadanul”.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

UPDATE 08:05 - Autoritatile au desfasurat politisti suplimentari pentru a pazi moscheile din New York, dupa incidentul de la Londra

Departamentul de Politia din New York a anuntat ca a desfasurat ofiteri care sa pazeasca moscheile din oras, dupa atacul de la Finsbury Park, relateaza The Guardian.

Răniţii au fost duşi la trei spitale, iar două persoane primesc îngrijiri medicale la locul incidentului. Şoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost reţinut de martori şi a fost arestat apoi de poliţie. Potrivit autorităţilor, niciun alt suspect nu a fost identificat.

Martori citaţi de ABC News spun că în duba albă ce a intrat în mulţime se aflau trei persoane, dintre care două ar fi fugit. Informaţia nu a fost confirmată oficial.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.