John McDonnell, un important parlamentar al opozitiei laburiste britanice, cere ca un milion de persoane sa iasa in strada pentru a-l inlatura pe premierul conservator Theresa May.  

Dupa esecul inregistrat la alegerile anticipate, partidul Conservator, formatiunea politica a Theresei May, poarta discutii, pentru a obtine sprijinul celor 10 membri ai partidului protestant nord-irlandez DUP.

McDonnell, reprezentantul Partidului Laburist, a facut apel la protestatari, care sunt indemnati sa iasa in strada pentru exercitarea de presiuni in scopul organizarii de noi alegeri. Daca Partidul laburist ar ajunge la putere, McDonnell ar ocupa postul de ministru de Finante.

"Avem nevoie ca oamenii sa faca tot ce trebuie pentru a fi siguri ca vor avea loc alegeri anticipate cat mai repede posibil", a declarat McDonnell, conform cotidianului, care adauga ca unele grupuri de stanga intentioneaza sa organizeze pe 1 iulie un protest de masa pentru a pune presiune pe Theresa May, relateaza agerpres.ro.

Acesta indeamna sindicatul sa mobilizeze oamenii, pentru a iesi in strada: "Cred ca, daca TUC lanseaza acest apel, atunci vrem ca un milion de oameni sa iasa in strada la Londra in doua saptamani."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.