Noul plan, creionat de Germania, se concentreaza pe consolidarea economiilor regionale, in urmatorii ani si isi propune sa serveasca drept compensatie pentru lunga asteptare a unora dintre tari, pentru aderarea la Uniunea Europeana. 

Potrivit digi24.ro, aceste date au fost publicate in cotidianul din Belgrad, "Vecernje Novosti", care prezinta o serie de citate diplomatice. Acestea anunta ca propunerea urmeaza sa fie dicutata la Bruxelles, in cadrul Consiliului European.

Planul "Berlin Plus" este finantat de tarile din SEE (Spatiul Economic European), compus din toate statele, membre ale UE, la care se adauga si: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, dar si AELS (Asociatia Europeana a Liberului Schimb) si Elvetia.

Planul isi propune sa contureze o zona economica atractiva, care sa se stabileasca in cativa ani. Fondurile stranse vor fi utilizate pentru crearea de noi companii, ameliorarea infrastructurii etc.

Ca un obiectiv secundar, proiectul isi propune sa reduca tensiunile regionale, intrucat Balcanii sunt foarte importanti pentru Germania, in special din punct de vedere al securitatii.

Citeste si:
UE anticipează că autostrada Sibiu - Pitești nu va fi terminată...
Uniunea Europeană anticipează...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcinaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.