Compania Facebook a transmis ca vrea ca platforma sa de socializare sa devina ”un mediu ostil” pentru teroristi, dupa atacurile de la Londra in urma carora au murit sapte persoane si dupa ce prim-ministrul britanic Theresa May le-a cerut companiilor din domeniul internetului sa actioneze pentru combaterea extremismului, informeaza Reuters.

Theresa May a cerut o revizuire generala a strategiei folosite pentru combaterea extremismului, cerand inclusiv reguli internationale mai stricte in domeniul internetului. Premierul britanic a declarat ca marile companii de internet au fost responsabile in parte prin faptul ca ofera opiniilor extremiste un spatiu in care sa se dezvolte.

Facebook a transmis, duminica, un comunicat potrivit caruia condamna atacurile din Londra.

Vrem ca Facebook sa fie un mediu osti pentru teroristi. Folosind o combinatie de tehnologie si analiza efectuata de oameni, lucram intens pentru indeparta continutul terorist din platforma noastra imediat ce aflam de existenta acestuia - iar daca aflam ca exista o urgenta ce implica un pericol iminent in privinta cuiva, anuntam politia”, a transmis Simon Milner, directorul politicii Facebook.

Twitter a transmis, de asemenea, ca lucreaza pentru a combate raspandirea propagandei pe site-ul sau.

Continutul terorist nu isi are locul pe Twitter. Continuam sa extindem utilizarea tehnologiei in cadrul unei abordari sistematice in vederea eliminarii acestui tip de continut”, a declarat Nick Pickles, insarcinatul cu politica publica a Twitter in Marea Britanie, adaugand ca in 2016 compania a suspendat aproape 400.000 de conturi.

De cealalta parte, Google a transmis: ”Suntem hotarati sa lucram in parteneriat cu Guvernul si ONG-urile in abordarea acestor pobleme provocatoare si complexe si impartasim angajamentul Guvernului ca teroristii sa nu se exprime online”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.