Stephen Jones dormea in apropierea salii de concerte din Manchester si a fost trezit de ”bumul” atentatului sinucigas, iar Chris Parker cersea in apropiere, insa cei doi tineri fara adapost s-au dus in graba sa ajute si au devenit eroi pe retele de socializare, relateaza AFP.

Erau niste copii, multi copii plini de sange si care strigau si plangeau. A trebuit sa le scoatem cuie din brate si chiar din fata unei fete. Daca n-am locuinta nu inseamna ca n-am suflet. Ei aveau nevoie de ajutor, e vorba despre instinctul de a te duce sa ajuti”, a declarat marti pentru postul ITV Stephen Jones, fara domiciliu stabil, in vasrta de 35 de ani, slab, cu mustata si un mic barbison, scrie News.ro.

Am auzit un bum, o secunda mai tarziu am vazut un fulger alb, iar apoi fum si am auzit tipete. M-a trantit la pamant. Apoi m-am ridicat si, in loc sa o iau la fuga, instinctul meu m-a impins sa fug si sa incerc sa ajut”, a povestit la randul sau, agentiei britanice Press Association (PA), Chris Parker, in varsta de 33 de ani, aproape plangand.

Am vazut o fetita... Nu mai avea picioare. Am invelit-o intr-un tricou si am intrebat-o «unde sunt mama si tatal tau?». Ea mi-a raspuns «tatal meu este la munca, iar mama este acolo sus»”.

Cea mai tanara victima are 8 ani

Chris Parker, care doarme pe strazi in Manchester de aproape un an, se duce cu regularitate in apropiere de sala de concerte sa cerseasca.

Emotionat, el a declarat ca a incercat sa aline o femeie care a murit din cauza ranilor. ”Ea a murit in bratele mele. Avea vreo saizeci de ani si mi-a spus ca a venit impreuna cu familia. Erau piulite si suruburi peste tot, pe jos. Unele persoane aveau gauri in spate. Insa tipetele nu reusesc sa le uit si mirosul... Nu-mi place sa o spun, dar mirosea a carne arsa”.

”Noi aproape ca nu am dormit noaptea din cauza a ceea ce am vazut”, marturiseste Stephen Jones, evocand corpuri ”fara viata” de copii intinse pe jos si inconjurate de mamele lor ”isterice”.

Cea mai tanara victima identificata este o fata in varsta de opt ani.

Atentatul sinucigas, revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, soldat cu 22 de morti si 59 de raniti, a avut loc luni seara, catre ora locala 22.30 (marti 0.30, ora Romaniei), la iesirea de la un concert al cantaretei pop americane Ariana Grande.

Citeste si:
Eroul atacului din Manchester va primi o casa
Eroul atacului din Manchester...

Colecte au fost lansate pe Internet si au strans pana marti seara peste 9.400 de lire sterline (10.890 de euro) pentru Stephen Jones si peste 10.000 de lire sterline (11.600 de euro) pentru Chris.

Michael Johns, initiatorul strangerii de fonduri pentru Chris, pe care nu-l cunoaste, a declarat pe site ca este necesar sa fie ajutata ”una dintre persoanele cele mai vulnerabile din societatea noastra care a dat dovada de mult altruism si curaj”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.