Liderii lumii au reactionat in urma atacului care a avut loc la Manchester Arena, la finalul concertului Arianei Grande, care s-a soldat cu 22 de morti si 59 de raniti, scrie express.co.uk.

Liderul american Donald Trump care se afla la Betleem este tinut la curent despre atacul din Manchester de catre echipa sa in domeniul securitatii nationale, scrie digi24.ro.

"Suntem solidari cu cetatenii Regatului Unit. Atatea vieti frumoase, inocente care au fost curmate de niste ratati malefici. Nu ii voi numi monstri pentru ca le-ar placea asta. Li s-ar parea un compliment grozav. Ii voi numi, de acum incolo, ratati, pentru ca asta sunt. Sunt niste ratati. Si vor fi mai multi. Dar tineti minte atat: sunt niste ratati", a declarat Donald Trump.

De asemenea, Prima Doamna a postat pe Twitter ca "gandurile si rugaciunile sale se indreapta catre familiile din Manchester.

Primul ministru canadian Justin Trudeau a scris pe Twitter: "Canadienii sunt socati de vestea atacului oribil de la Manchester din aceasta seara. Va rugam sa pastrati victimele si familiile lor in gandurile voastre".

"Vladimir Putin si-a exprimat condoleantele primului ministru britanic dupa atacul cu bomba din Manchester", se arata intr-un mesaj postat pe Twitter.

La randul sau, si presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a transmis condoleante prin intermediul unui comunicat.

In urma tragicului eveniment, primarul Londrei, Sadiq Khan, a subliniat ca masurile de securitate vor fi sporite in Londra: "A fost un act las de terorism care a tintit un concert la care participau mii de copii si adolescenti. Gandurile mele sunt alaturi de victime si de familiile lor".
Citeste si:
Victorie pentru Donald Trump. A câștigat alegerile interne din...
Victorie pentru Donald Trump....

"Condamn atacul din Manchester. Condoleante familiilor victimelor si sper ca ranitii sa se recupereze rapid", a scris tot pe Twitter si premierul Spaniei Mariano Rajoy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.