Douasprezece persoane au fost ranite, dintre care doua grav, in noaptea de duminica spre luni, intr-un club de noapte din Londra, dupa ce au fost improscate cu o substanta ”acida”, au anuntat luni autoritatile britanice, relateaza AFP.

Incidentul a avut loc la Mangle, o discoteca din nord-estul capitalei britanice, in care se aflau aproximativ 600 de persoane, care profitau de weekendul lung de sarbatori in Regatul Unit.

Anchetatorii ”cred ca o disputa intre doua grupuri de persoane” a izbucnit in clubul de noapte, ceea ce a determinat un barbat sa pulverizeze o ”substanta toxica” asupra altor doi, in varsta de aproximativ 20 de ani, a anuntat Scotland Yard intr-un comunicat.

Acestia din urma se afla intr-o stare ”grava, dar stabila”, iar celelalte zece victime au fost tratate pentru rani usoare, a precizat politia londoneza, care a evocat initial doar ”rani minore”.

”Nicio arestare nu a fost inca operata, iar ancheta continua. Nimic nu sugereaza ca acesta ar fi legat de (vreun caz implicand) bande”, mai afirma politia metropolitana, dupa ce a indepartat, in acest stadiu, pista terorista.

”O substanta coroziva a fost aruncata in discoteca”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al pompierilor londonezi, precizand ca ”teste PH” (de aciditate) au aratat ca este vorba despre o ”substanta acida”.

Citand date de la politie, BBC a anuntat pentru luna trecuta o crestere clara a atacurilor cu acid, la Londra, in ultimii ani. In 2016 au fost inregistrate 454 de cazuri, fata de 261 in 2015.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.