Un judecator la cea mai inalta instanta din New York, Sheila Abdus-Salaam, prima femeie afro-americana numita la Curtea de Apel a statului si prima musulmana judecator, a fost descoperita decedata in raul Hudson, au anuntat autoritatile citate de New York Times.

Ofiterii de la Departamentul Portuar al Politiei din New York au fost contactati miercuri, in jurul orei locale 13.45 (20.45 ora Romaniei), ca o persoana pluteste in zona Manhattanului. Victima, care s-a dovedit a fi judecatoarea in varsta de 65 de ani, a fost scoasa din apa si dusa pe tarm, unde medicii nu au putut decat sa constate decesul.

Politia ancheteaza cum a ajuns femeia in rau, dar deocamdata nu exista semne ale unei agresiuni. Sotul sau a identificat cadavrul.

Sheila Abdus-Salaam, prima femeie musulmana devenita judecator in SUA

Incepand din 2013, Abdus-Salaam a devenit unul dintre cei sapte judecatori care servesc la Curtea de Apel a statului New York.

Anterior, ea a fost timp de patru ani un judecator asociat la o divizie a Curtii Supreme din stat, iar timp de 15 ani a fost reprezentant pentru Manhattan al Curtii Supreme a New Yorkului. Ea a lucrat si ca avocat.

Directorul Institutului pentru Studii Musulmane Americane, Zakiyyah Muhammad, a declarat ca a fost prima femeie judecator musulman din Statele Unite.

Guvernatorul de New York, Andrew Cuomo, a declarat intr-un comunicat ca Abdus-Salaam a fost un pionier, cu o “busola morala de nezdruncinat”. “Judecatorul Sheila Abdus-Salaam a fost un jurist care serveste ca model, a carei viata in serviciul public a urmarit un New York mai corect si mai drept pentru toti”, a adaugat el.

La Curtea de Apel, Abdus-Salaam a fost una dintre vocile liberala cele mai de incredere si mai constante, fiind in mod regulat de partea celor vulnerabili – cei saraci, imigrantii, persoanele cu boli psihice – in fata intereselor puternice. Tindea sa le dea dreptate partilor care suferisera rani si dadeau in judecata mari corporatii pentru frauda, incalcarea contractelor sau neglijenta.

Citeste si:
Femeie din București găsită moartă, mușcată de câini, lângă Lacul...
Femeie din București găsită...

Abdus-Salaam a crescut la Washington, intr-o familie saraca ce avea sapte copii. Ea a absolvit Universitatea Columbia in 1977 si a devenit avocat din oficiu, apoi Procuror General Adjunct. Intr-unul dintre primele ei cazuri, a castigat un proces antidiscriminare pentru peste 30 de femei soferi de autobus din New York City carora li se refuzasera promovari.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.