O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, după ce a fost atacată de mai mulți câini, în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Sectorul 6, București. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul acesteia. Victima a mai fost atacată de câini și în luna aprilie a anului trecut.

O femeie din Bucureşti, găsită moartă după ce a fost muşcată de câini în timp ce alerga lângă Lacul Morii

În data de 21 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană care alerga în zona Lacul Morii ar fi fost mușcată de câini.

La locul incidentului s-au deplasat oameni ai legii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul acesteia. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul fără viață al femeii urmează să ajungă la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici (IML), în vederea necropsiei.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul.În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri. Trupul neînsuflețit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a transmis Poliția Capitalei, printr-un comunicat de presă.

A mai fost atacată de câini

Femeia de 43 de ani, pe nume Ana Oroș, a mai fost atacată de câini și pe 20 aprilie 2022. Atunci, ea a fost găsită și scoasă din colții patrupedelor de doi bicicliști care treceau prin zonă. Victima a ajuns la spital cu răni la cap, la mâini și la picioare și a fost operată de urgență. Câinii care au mușcat-o ar fi ieșit din curțile oamenilor, au transmis autoritățile.

Reprezentanții Autorității pentru Supravgherea și Protecția Animalelor (ASPA) susțineau atunci că echipele care au mers în zona unde a fost atacată femeia au găsit opt câini. Dintre aceștia, unul a fost tranchilizat, iar restul au fugit pe proprietăți private.

La acel moment, ASPA spunea că de la începutul anului instituția a fost sesizată de mai multe ori să intervină în zonă, însă câinii nu au fost ridicați deoarece intrau pe proprietăți private unde echipajele ASPA nu pot interveni.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

Reprezentanții ASPA au mai transmis că au intervenit în zona respectivă și cu o săptămână înainte, la sesizarea unui cetățean care a afirmat că pe domeniul public se află câini care ies din curțile oamenilor. La momentul la care au ajuns echipajele ASPA în zona Lacul Morii a fost identificat un singur caine, care a fost ridicat.

Reacția Primăriei Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a reacționat după ce femeia a murit mușcată de câini în zona Lacul Morii. Municipalitatea a susținut că terenul pe care a fost atacată victima este unul privat și ar fi aparținut CAP, iar împroprietăririle ar fi fost făcute de autoritățile din Chiajna. Primăria, condusă de Ciprian Ciucu, a trimis și o imagine din satelit cu locul în care ar fi avut loc incidentul.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.