Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 13 aprilie a.c., Ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a domnului Sandu Gabriel, fost Ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) Cod penal si art. 309 Cod Penal, cu aplicarea art. 5 Cod Penal, urmand a se proceda conform legii, avand in vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 766/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, in temeiul dispozitiilor art. 109 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, luand in considerare si Decizia Curtii Constitutionale nr. 270/2008”, informeaza Administratia prezidentiala.

Conform sursei citate, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestei cereri.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, luni, ca a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand din 10 aprilie, fata de Claudiu Ionut Florica si Dinu Mihail Pescariu, reprezentanti ai firmei D.Con-Net AG, pentru instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

In acelasi dosar au fost pusi sub acuzare Ion Adrian Stanescu, fost consilier asistent la Directia generala pentru politici si programe in domeniul societatii informationale din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si Andrei Savulescu, fost director general la Directia pentru politici si programe in domeniul societatii informationale din MCSI, ambii pentru acuzatia de abuz in serviciu, precum si Calin Tatomir, director general al Microsoft Romania la data faptelor, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Citeste si:
Președintele Iohannis încurajează o prezență cât mai activă în...
Președintele Iohannis...

De asemenea, procurorul-sef al DNA a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie cererea si referatul in vederea sesizarii presedintelui, pentru solicitarea avizului necesar urmaririi penale a fostului ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu, pentru infractiunea de abuz in serviciu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.