In urma anchetei care a fost demarata privind exploziile de marti seara de langa autocarul echipei Borussia Dortmund, procurorii germani au anuntat ca o persoana a fost arestata, transmite BBC.

Procurorii federali sustin ca toate cele trei dispozitive explozive contineau benzi metalice.

Autoritatile germane suspecteaza ca ar fi vorba despre un atac terorist si ca exista o justificare islamista in acest atentat, noteaza digi24.ro.

La locul exploziei au fost gasite trei scrisori de revendicare, nu una cum s-a crezut initial.

Politia germana a anuntat ca trei incarcaturi explozive au fost detonate in apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp dupa ce autobuzul a parasit hotelul unde a fost cazata formatia.

Autobuzul a plecat de la hotel indreptandu-se catre stadionul aflat la zece kilometri distanta si, in scurt timp, "trei incarcaturi explozive" au fost detonate", a precizat un purtator de cuvant al politiei, Gunnar Wortmann.

Geamurile autocarului au fost sparte si o persoana din interior a fost ranita usor, a adaugat el, fara a da alte detalii.

Clubul german a precizat ca persoana ranita este fundasul international spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, in varsta de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu rani la mana si care ulterior a fost operat. Bartra a suferit o ruptura a osului radial, iar mai multe cioburi i-au patruns in brat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.