Fosta sotie a liderului de la Kremlin Vladimir Putin, Liudmila, s-ar fi recasatorit si si-ar fi cumparat, impreuna cu noul sau sot, cu 20 de ani mai tanara, o vila impresionanta in sudul Frantei, arata o ancheta a Organised Crime and Corruption Reporting Project.

Vila se afla in apropiere de orasul francez Biarritz si a fost evaluata la pana la sapte milioane de euro. In apropiere se afla si o vila a Katerinei Tihonova, despre care presa crede ca este fiica presedintelui rus.

Potrivit actelor oficiale, vila opulenta, care se afla in prezent in renovare, ii apartine lui Artur Oceretni, care ar fi noul sot al Liudmilei.

Oceretni a avut de-a lungul timpului trei firme care au dat faliment si au ramas cu datorii. El lucreaza in prezent ca director al agentiei de organizare de evenimente Art-Show Center, care are drept clientii, printre altii, Gazprom si Transneft.

Banii au provenit, cel mai probabil, de la Liudmila. Cu toate acestea, declaratiile sale de avere din perioada in care era maritata cu Putin aratau ca are venituri modeste.

Astfel, in anul 2012 ar fi avut benituri de numai 3.800 de dolari, in 2011 de 14.00 de dolari, iar in 2009 de numai 18 dolari. In declaratia din 2010, in anul de dinainte de alegeri, ea ar fi avut economii de 270.000 de dolari.

Proprietatile declarate ale familiei Putin – doua apartament, un teren, un garaj si trei masini – au ramas in posesia presedintelui dupa divortul din 2013.

Aceste date sugereaza ca familia Putin, inclusiv Liudmila, au avere ascunsa.

Vila impresionanta a fost construita in 1927

Vila din satucul Anglet, aflata in apropiere de Biarritz, a fost cumparata in decembrie 2014, la numai sase luni dupa ce Liudmila si Vladimir Putin au anuntat public divortul lor. Vila, numita initial “Souzanna”, dar al carei nume a fost schimbat apoi in “Reverie”, a fost construita in 1927. Are pardoseli de marmura, candelabrele originale si un basorelief realizat de sculptorii francezi Jan si Joel Martel.

Vila are 450 de metri patrati, patru dormitoare, un living si sala de servit masa, cu terasa, precum si un spatiu pentru biliard. Este inconjurata de un parc privata de 5.000 de metri patrati, unde se afla o piscina exterioara si un pavilion de muzica.

Citeste si:
Oana Roman și-a scos vila la vânzare. Cât costă să te muți în...
Oana Roman și-a scos vila la...

Oceretni renoveaza in prezent vila. Contractorul a explicat, insa, ca nu are contacte cu proprietarii si comunica numai prin avocati cu acestia.

Lucrarile sunt, deocamdata, suspendate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.