Recep Tayyip Erdogan "a depasit o limita" acuzand-o pe Angela Merkel de practici "naziste", i-a atras atentia duminica seful diplomatiei germane, Sigmar Gabriel, omologului sau turc, Mevlut Cavusoglu, potrivit AFP.

"Suntem toleranti, dar nu suntem imbecili. Acesta este motivul pentru care i-am transmis clar omologului meu turc ca a fost depasita o limita", a afirmat Sigmar Gabriel.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a atacat-o duminica personal pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pe care a acuzat-o de "practici naziste", referindu-se la interzicerea unor mitinguri electorale in favoarea taberei "da" in referendumul turc din data de 16 aprilie.

"Tu ai recurs in acest moment la practici naziste", i-a transmis Erdogan lui Merkel intr-un discurs televizat.

"Impotriva cui? A fratilor mei, cetateni turci din Germania si a ministrilor frati, care au incercat sa se duca in Germania, in urma cu doua saptamani, pentru a face campanie in favoarea sporirii puterilor prezidentiale in Turcia", a afimat liderul de la Ankara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.