Cel putin sapte persoane au fost ranite, joi seara, dupa ce unul sau mai mai multi oameni inarmati au lansat un atac la gara din Dusseldorf, care a fost inchisa, relateaza Associated Press.

Printre victime se afla un adolescent de 13 ani, ranit la brat.

O singura persoana a fost arestata,
politia anuntand initial ca a arestat doi dintre atacatori, in timp ce alti doi au fugit in centrul orasului, scrie 20minutes.fr. Potrivit presei locale, unul dintre cei arestati a incercat sa ajunga la o statie de metrou din apropiere si a sarit de pe un pod. A fost prins, insa, de ofiteri.

Pe de alta parte, un martor ocular a declarat pentru cotidianul Bild ca un singur barbat, care ar fi sarit dintr-un tren inarmat cu un topor, a atacat oamenii, relateaza Daily Mail.

„Stateam pe peron, asteptand trenul. Trenul a venit si, brusc, cineva a sarit cu un topor, a lovit oamenii. Era sange peste tot. Am vazut multe, dar nu am vazut niciodata asa ceva”, a povestit barbatul.

Un pasager ingrozit a povestit pe Twitter ca un “barbat nebun” a atacat oamenii in gara. “Barbat cu topor urmarit de politie in Dusseldorf. Gara inchisa. Eu sunt in tren, lucrurile arata rau #politie #terorism”, a scris Bruno Macedo pe reteaua de socializare.

Agresorul sau agresorii ar fi vizat persoane la intamplare, iar motivul atacului nu este cunoscut, scrie News.ro.

Imagini publicate pe retelele de socializare arata echipaje de politie mobilizate in gara si elicoptere survoland zona.


Vehicule ale fortelor de interventie in situatii de urgenta au ajuns in piata Konrad Adenauer, din fata garii.

Martori au povestit ca au vazut persoane ranite intinse pe jos.


Un reporter al cotidianului german Der Spiegel aflat la fata locului a relatat ca a vazut doi raniti si ca situatia revine la calm.
Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Politia germana a recuperat arma atacului de la gara din Dusseldorf, un topor, relateaza Russia Today.

“Nu folosim cuvintele ‘masacru’ sau ‘terorism’”, a atras atentia purtatorul de cuvant al politiei locale.

Motivele atacului nu sunt clare, iar autoritatile au lasat un apel catre opinia publica sa nu se lanseze in speculatii.

Politia germana a anuntat pe Twitter ca autorul atacului din gara de la Dusseldorf este un barbat de 36 de ani, originar din fosta Iugoslavie, cu probleme psihice.

Hauptbahnhof, unde a avut loc atacul, este principala gara din oras si deserveste aproximativ 250.000 de pasageri pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.