Poluarea ucide anual 1.7 milioane de copii in intreaga lume. Concluzia vine in cel mai nou raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Un copil din patru din cei cu varsta de pana in cinci ani care isi pierde viata din cauza afectiunilor provocate de poluarea aerului, dar si a altor medii, precum apa.

Expertii sustin ca maladiile sunt cauzate de o serie de factori cum ar fi aerul poluat, fumatul pasiv, lipsa apei potabile, igiena necorespunzatoare si expunerea la substante chimice.

Oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii cer masuri imediate si atrag atentia ca poluarea aerului este o problema mai grava decat cea pe care o reprezinta infectiile cu virusul Ebola sau HIV.

Lupta impotriva poluarii este insa de lunga durata, agentia ONU estimeaza ca 92 % din numarul total al populatiei lumii respira un aer de proasta calitate, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.