Primarul Natacha Bouchart a interzis distribuirea de alimente si servirea de mese calde migrantilor ca parte a unei campanii de prevenire a infiintarii unei noi tabere, in timp ce sute de refugiati si migranti se intorc in zona la mai bine de trei luni de la demolarea asa-numitei ”Jungle” din Calais, scrie Guardian.

Bouchart a promis ca va implementa o serie de politici pentru a ”preveni distribuirea de mese calde migrantilor” si a adoptat deja o serie de interdictii in apropierea fostei tabere demolate din Calais.

De asemenea, autoritatile locale au blocat mai multe incercari lansate de organizatiile de caritate, care au vrut sa deschida dusuri pentru migrantii adolescenti ramasi in orasul francez dupa demolarea ”Junglei”.

Intre timp, voluntarii care distribuie alimente sunt fortati sa-si continue activitatea in secret din cauza prezentei sporite a politistilor in apropierea fostei tabere de migranti din Calais,

Organizatiile non-guvernamentale au anuntat ca au de gand sa ignore o asemenea interdictie, dar vor fi pregatite de o actiune in justitie, arata News.ro.

Potrivit hotararii locale semnate de primar, ”prezenta regulata si persistenta a unui numar mare de indivizi, care distribuie mese calde migratilor in zona fostei tabere, reprezinta a menintare pentru pacea si securitatea localitatii... interzicem orice intalnire repetata si prelungita in zona, iar distribuirea de alimente devine o infractiune”.

Sarah Arrom, care a distribuit in ultimele patru luni alimente migrantilor prin irganizatia Utopia56, sustine ca autoritatile locale au aruncat cu gaze lacrimogene pentru a-i impiedica pe voluntari sa serveasca micul-dejun celor 30 de migranti adolescenti, care continua sa traiasca intr-un camp din apropierea autostrazii din Calais.

”Ei vor sa opreasca distribuirea de hrana, dar si pe oamenii care dorm in zona. Nu au existat niciodata gaze lacrimogene cand incercam sa impartim mancare”, a declarat Arrom.

De asemenea, migrantii adolescenti au fost retinuti de doua ori in ultima saptamana de catre politistii care au vizitat centru Securs Catholique, unde o organizatie a deschis dusuri pentru migrantii din Calais.

”Conditiile devin din ce in ce mai problematice pentru migranti - nu au unde sa doarma, nu se pot spala, devin din ce in ce mai obositi. Suntem foarte ingrijorati cu privire la viitorul acestora”, a completat Arrom.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Organizatia Utopia 56 distribuia pana la 250 de mese calde in fiecare seara, iar 80% dintre beneficiari aveau varste cuprinse intre 13 si 22 de ani, fiind originari din Eritreea, Sudan si Etiopia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.