Un contabil care era ocupat cu publicarea de mesaje pe Twitter a reusit sa anihileze procedura meticuloasa aflata in spatele anuntarii premiului pentru cel mai bun film al anului, duminica seara, la cea de-a 89-a gala a premiilor Oscar, cand musicalul ”La La Land” a fost anuntat castigator, desi adevaratul invingator - care a fost anuntat dupa cateva minute - era drama ”Moonlight”, au anuntat luni seara reprezentantii PricewaterhouseCoopers (PwC), citati de Reuters.

Contabilul Brian Cullinan, despre care presa americana afirma ca era ocupat cu publicarea de mesaje pe Twitter, in culise, cu cateva secunde inainte de producerea acestei gafe uriase, a inmanat prezentatorilor Warren Beatty si Faye Dunaway un alt plic decat cel care ar fi trebuit, cu ocazia anuntarii celui mai important trofeu al anului din industria cinematografica americana, a precizat compania PwC intr-un comunicat de presa.

”Cullinan a inmanat in mod eronat plicul de rezerva pentru categoria «cea mai buna actrita in rol principal» in locul plicului aferent categoriei «cel mai bun film» lui Beatty si Dunaway. Odata produsa acea eroare, protocoalele pentru corectarea ei nu au fost urmate suficient de rapid de catre Cullinan si nici de partenerul lui din timpul galei”, au transmis reprezentantii PwC, potrivit News.ro.

The Wall Street Journal si site-ul dedicat informatiilor despre celebritati TMZ.com afirma ca Brian Cullinan a publicat din culise o fotografie a actritei Emma Stone pe Twitter cu doar cateva momente inainte de producerea gafei.

Fotografia de pe contul de Twitter al lui Brian Cullinan a fost stearsa ulterior, dar nu inainte de a putea fi vizionata inca, luni, in arhiva acelei pagini. Brian Cullinan nu a facut deocamdata niciun comentariu pe aceasta tema.

A fost nevoie se treaca mai bine de trei ore pana ca PricewatersCoopers, compania care numara voturile exprimate de membrii AMPAS de peste 83 de ani, sa confirme ca actorilor Warren Beatty si Faye Dunaway le-a fost inmanat un alt plic decat cel care ar fi trebuit.

PwC spune ca isi asuma intreaga responsabilitate si a prezentat scuze publice actorilor si producatorilor celor doua filme vizate de aceasta gafa uriasa, ”La La Land” si ”Moonlight”.

Citeste si:
Dana Roba a revenit la muncă. Make-up artista, mesaj impresionant:...
Dana Roba a revenit la muncă....

Academia de film americana (AMPAS), institutia care organizeaza gala premiilor Oscar, si-a cerut la randul ei scuze pentru acea eroare uriasa si a spus ca se va implica mai mult de acum inainte in protejarea integritatii galei Oscar.

Plicurile cu numele castigatorilor, transportate in serviete separate

Conform traditiei, plicurile sunt transportate separat, in doua serviete, spre sala in care va avea loc gala Oscar. Cei doi contabili - in acest caz Brian Cullinan si Martha Ruiz - sunt condusi cu automobilul, tot separat, spre sala in care va avea loc gala, pentru a preveni orice intarziere eventuala ce ar putea fi cauzata de un accident.

Apoi, cei doi contabili trebuie sa stea la capetele opuse ale scenei si sa inmaneze plicurile prezentatorilor desemnati de Academia de film americana pentru a inmana trofeele aferente fiecarei categorii.

Citeste si:
Nu mai este nevoie sa iti ascunzi emotiile: 10+1 filme pe care sa...
Nu mai este nevoie sa iti...

Lungmetrajul ”Moonlight” a castigat trofeul suprem - cel mai bun film al anului - la cea de-a 89-a editie a galei premiilor Oscar, dupa o gafa uriasa a organizatorilor. Actorii Warren Beatty si Faye Dunaway au anuntat, eronat, ca ”La La Land” a castigat trofeul.

In total, filmul ”Moonlight” a castigat trei premii, impunandu-se la categoriile ”cel mai bun film”, ”cel mai bun scenariu adaptat” si ”cel mai bun actor in rol secundar”.

Musicalul ”La La Land” a triumfat in sase categorii - ”cel mai bun regizor”, ”cea mai buna actrita in rol principal”, ”cea mai buna regie artistica”, ”cea mai buna imagine”, ”cea mai buna coloana sonora” si ”cel mai bun cantec original”.

Citeste si:
150.000 de români își caută un job. Care sunt cele mai solicitate...
Aproape 150.000 de români...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.