Kuala Lumpur a anuntat vineri dupa-amiaza ca nu are de gand sa predea autoritatilor nord-coreene trupul neinsufletit al lui Kim Jong Nam, pana nu va primi o proba ADN din parte familiei dictatorului de la Phenian, Kim Jong-un. Fratele vitreg al liderului nord-coreean a fost asasinat la inceputul saptamanii, fiind atacat cu ace otravite de catre doua femei pe aeroportul din Kuala Lumpur, transmite France Presse.

Detectivii malaezi au arestat sase suspecti in incercarea de a stabili circumstantele asasinarii lui Kim Jong Nam. Insa, doua dintre suspecte au marturisit ca nu se cunosteau inainte de atac si au fost convinse de catre un ”barbat misterios” ca participa la filmarea unei farse TV.

Medicii legisti au inceput sa testeze mai multe probe de tesut pentru a stabili toxina care l-a ucis pe fratele vitreg al lui Kim Jong-un.

Insa, diplomatii nord-coreeni s-au opus necropsiei si au incercat chiar sa blocheze efectuarea procedurii in Malaysia.

”Pana in acest moment nicio ruda nu s-a prezentat pentru a-l identifica si a-i ridica corpul. Avem nevoie de o mostra ADN din partea unui membru al familiei. Coreea de Nord a depus o solicitare pentru eliberarea cadavrului, dar inainte de a face asta, noi trebuie sa stabilim cui ii apartine acest cadavru”, a declarat seful politiei din Selangos, Abdul Samah Mat.

Un medic malaezian a precizat ca o mostra de la un frate sau chiar frate-vitreg ar fi de ajuns pentru a confirma identitatea persoanei asasinate pe aeroportul international din Kuala Lumpur.

In 2001, Kim Jong Nam a fost retinut pe un aeroport japonez dupa pentru ca folosea un pasaport fals. Acesta s-a aparat, sustinand ca voia sa viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau si China.

Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravietuit in 2011 unei tentative de asasinare in Macau.

Kim Jong Nam nu a fost niciodata interesat sa conduca Coreea de Nord si a fost dezmostenit de Kim Jong Il din cauza interesului aratat pentru Occident.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.