STIREA INITIALA. Cel putin trei persoane dintr-un autocar romanesc au murit, iar zece au fost ranite, miercuri dimineata, in urma unui accident in lant produs pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de granita cu Romania, mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad intervenind la fata locului.

UPDATE 11:49 Bilantul victimelor accidentului produs, miercuri dimineata, in Ungaria, in care a fost implicat si un autocar romanesc, a ajuns la cinci persoane decedate si 12 ranite, anunta Departamentul pentru Situatii de Urgenta (DSU).

Potrivit reprezentantilor DSU, 39 de persoane au fost implicate in accidentul produs miercuri dimineata in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de granita cu Romania. Cinci persone au murit, iar 12 au fost ranite, patru din acestea fiind in stare grava, conform sursei citate.

Toti ranitii sunt transportati la spitale din Ungaria, la decizia autoritatilor maghiare, au mai mentionat reprezentantii DSU.


UPDATE 10:48 Patru persoane au murit in urma accidentului in lant produs pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de granita cu Romania, si in care a fost implicat si un autocar romanesc, a declarat directorul Serviciului de Ambulanta Arad, Mircea Merea. El a precizat ca sunt 15 victime, trei dintre ele fiind incarcerate.

Merea a precizat ca ultimele informatii arata ca patru persoane au murit in urma accidentului.

"Sunt 15 victime, trei fiind incarcerate", a spus directorul Ambulantei Arad.

Potrivit acestuia, la fata locului au fost trimise, de la Arad - patru de la Serviciul Judetean de Ambulata si trei de la SMURD.

Accidentul a avut loc in conditiile in care era ceata.

Una dintre persoanele decedate in accidentul produs, miercuri dimineata, pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, era pasager in autocarul romanesc, in timp ce ceilalti trei morti au fost gasiti in autovehiculele implicate in accidentul in lant, cel putin 15 raniti fiind preluati de ambulante si dusi la spitalul din Szeged.


Conform purtatorului de cuvant la ISU Arad, George Plesca, un autocar inmatriculat in Romania, care circula pe ruta Hamburg - Bucuresti, a fost implicat intr-un accident in lant pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nadlac II.
Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

In accident au fost implicate mai multe autovehicule, precum camioane, microbuze si autoturisme, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, trei pasageri au fost declarati morti, pana la ora transmiterii acestei stiri, iar zece au fost raniti.

In baza unui acord de colaborare transfrontaliera, autoritatile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensiva, doua echipaje SMURD de prim-ajutor, in timp ce Serviciul Judetean de Ambulanta a trimis patru ambulante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.